Laatst bijgewerkt: 20 december 2018

Minke Elisa Brands

Minke Elisa Brands is choreograaf en artistiek leider van DC 1 II High (Dance Company 1 II hoog). Ze is afgestudeerd als danseres aan de Vaganova Ballet Academy in Sint Petersburg en heeft 10 jaar lang als danseres gewerkt bij onder andere Het Nationale Ballet in Amsterdam, Shusaku/Bodytorium, de Rotterdamse Dansgroep en heeft verschillende show, musical en televisie werkzaamheden verricht.
Als choreografe maakt Minke sinds 2003 dansvoorstellingen; waaronder ‘Lifeline’, ‘Out of Phase’, ‘E-motion in Delay’, ‘Space in Between’, ‘27th Character’, ‘Parade Paden’ en ‘Belle & Bouke’ (Nieuwjaarsconcert 2018).

In 2012 richtte Minke Dans Atelier 42 op in de Kersenboomgaard in Leidsche Rijn. Een studio voor ballet en moderne dans voor kinderen, jongeren en volwassenen. Met veel enthousiasme geeft Minke haar liefde voor dans door aan haar leerlingen. Door samenwerking met DC 1 II High slaat Minke een brug tussen professionele dansers en amateurs, die soms ook samenkomen in een voorstelling. Zo heeft Minke Elisa Brands twee succesvolle edities van Zingende Beelden in het Maximapark op haar naam staan; in 2015: ‘Er was eens….’ en in 2017: ‘Hoe het Sprookje begon…’. En ook in 2018 was DC 1 II High een van de deelnemers aan Zingende Beelden.

Dans Atelier 42 heeft een enorme groei doorgemaakt sinds haar oprichting in 2012. Het atelier begon met 22 leerlingen en bestaat nu (juli 2018) uit 162 leerlingen.
Elk schooljaar zijn er open lesdagen (september), presentaties (uitfeest, nieuwjaarsduik, open atelier route, open dagen Kersenboomgaard) kijklessen en ouder-kindlessen (juni).
Om het jaar zijn er grote Dans Atelier 42 voorstellingen waarbij alle leerlingen meedoen: tot nu toe zijn dat drie op zichzelf staande familiedansvoorstellingen ‘Oceania’, ‘Razende Roelant’ en ‘Fluisterkind’.

In al haar voorstellingen werkt Minke graag samen met andere disciplines. Dans wordt gecombineerd met beeldende kunst, theater en animatie.

 

  1. Vragen? Stuur een berichtje