Laatst bijgewerkt: 25 januari 2019

Dans Atelier 42

De creatieve kweekvijver voor danstalent!

Dansles voor alle leeftijden
Dans Atelier 42 is een studio voor klassiek ballet, moderne dans, spitzen, coaching en choreografie opgericht door choreograaf Minke Elisa Brands in 2012. Dans Atelier 42 vloeit voort uit de behoefte van Minke Elisa Brands om dans dynamisch in de samenleving te brengen en een kweekvijver te zijn voor nieuw danstalent. De studio is gevestigd in Leidsche Rijn en heeft lessen voor alle leeftijdsgroepen en niveaus.

Voorstellingen
Naast de inspirerende lessen maakt Dans Atelier 42 elke 2 jaar een voorstellingen met al haar leerlingen. Dit heeft als doel de kinderen, jeugd en volwassenen op een interessante en inspirerende wijze te laten samenwerken en presenteren wat zij in die afgelopen 2 jaar hebben geleerd, alsmede het opdoen van productie ervaring. Bij onze producties werken cursisten samen met professionele dansers en een professioneel productie team. Al onze cursisten worden ondergedompeld en spelenderwijs wegwijsgemaakt in de dans- en theaterwereld! En met groot succes: Oceania(2014), Zingende Beelden 'Er was eens..' (2015), Razende Roelant (2016), Zingende Beelden 'Hoe het sprookje begon' (2017) en Fluisterkind (2018).

Samenwerkingen
Dans Atelier 42 streeft naar een verbreding van de dansbeleving door grensoverschrijdende samenwerkingen aan te gaan met andere kunst- en sportdisciplines. 
Samenwerkingsverbanden met professionele gezelschappen als DC 1 II High (www.dc12high.nl) biedt de leerlingen de kans een kijkje te nemen in wereld van professionele voorstellingen. Door ze onder te dompelen in deze dynamische omgeving wil Dans Atelier 42 haar leerlingen stimuleren out of the box te denken en de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor een eventuele doorstroom naar een professionele opleiding.

 Daarnaast is er ruimte voor idee en onderzoek van (semi-) professionele choreografen.

Kijk bij ons aanbod en lesrooster voor de mogelijkheden!

  1. Vragen? Stuur een berichtje