Sterbutton

Laatst bijgewerkt: 04 september 2018

Aanbod

Dans Atelier focust zich op moderne dans en klassiek ballet voor alle leeftijden
Bij Dans Atelier 42 wordt gestreefd mee te groeien met de ervaring van de leerlingen. De lessen zijn dan ook opgedeeld in verschillende leeftijdscategorie├źn. 
In een proefles wordt door de docent beoordeeld of de groep past bij het niveau van de leerling. 

 

Kinderdans 4 tot 6 jaar
Docent: Minke Elisa Brands, Anneroos Rijsdijk
Kinderen bewegen graag en hebben een grote fantasie. Op bijpassende muziek werken de kinderen aan de hand van thema's aan wat je allemaal kan bewegen en hoe je dit kan doen. Vaardigheden waar op een speelse manier aan gewerkt worden zijn creatief denken, samenwerken, lichaamsbesef en lichaamsgebruik, muzikaliteit en ruimtegebruik. Een speelse kennismaking met de grondbeginselen van moderne dans en ballet. Kinderdans 3 is voor de oudere kleuter met ervaring.

Meer informatie

Klassiek ballet: 6-7 jaar, 7-8 jaar, 8-10 jaar, 10-12 jaar, 12-14 jaar, 14-18 jaar, volwassenen(beginners, intermediate, gevorderd). 
Docent: Minke Elisa Brands, Anneroos Rijsdijk
Het klassieke ballet, met name de Vaganova Stijl, heeft zich geleidelijk ontwikkeld tot een veelzijdige en verfijnde kunstvorm waarin schoonheid, evenwicht en harmonie centraal staan. Klassiek ballet is een dansdiscipline waarbij je je lichaam leert beheersen. Er wordt goed op je houding gelet en er wordt gebruik gemaakt van oefeningen aan een barre, het midden, de diagonaal en sprongen. De lessen hebben een moderne vertaalslag die aards is en speels, waardoor je bewust gebruik maakt van je lichaam. Je wordt uitgedaagd je ballettechniek te verfijnen en te verdiepen. Klassieke balletprincipes worden verstevigd zodat deze in een choreografie of compositie benut kunnen worden.
Meer informatie

Spitzenles: 12-14 jaar (beginners) 14-18 jaar
Docent: Minke Elisa Brands, Anneroos Rijsdijk
Spitzentechniek wordt aangeleerd en verdiept, de lessen zijn alleen toegankelijk na geschiktbevinding van de docent.  

Moderne Dans: 6-8 jaar, 8-10 jaar, 10-12 jaar, 12-14 jaar, 14-18 jaar, volwassenen (beginners, intermediate/gevorderd)
Docent: Minke Elisa Brands, Thami Joe Fischer, Anneroos Rijsdijk
Naast het opbouwen van een solide basistechniek in Europese Moderne Dans is er veel aandacht aan het ontdekken van de fysieke mogelijkheden van het lichaam. Belangrijke principes zijn het gebruik van lichaamsgewicht, spanning en ontspanning, zwaartekracht en ademhaling. Er is veel aandacht voor muzikaliteit, dansante en dynamische kwaliteiten en een gevarieerd ruimtegebruik. Creativiteit en expressie spelen daarbij een belangrijke rol.
Meer informatie voor kinderen

Meer informatie voor volwassenen

 Talentontwikkeling
Docent: Minke Elisa Brands of een gastdocent/choreograaf
Voor jong talent is begeleiding enorm belangrijk. Op uitnodiging van docenten krijgen sommige leerlingen de kans om extra te werken aan stamina, lenigheid, expressie en alle andere dansvaardigheden die je nodig hebt om er te komen in de danswereld.

 

  1. Vragen? Stuur een berichtje

2014 | Dans Atelier 42

Tel. 06-28703334
info@dansatelier42.nl
KvK: 50383930
BTW nr.: NL141.852.355.B01