Laatst bijgewerkt: 28 november 2018

Aanbod

Dans Atelier 42 biedt les in klassiek ballet en moderne dans voor verschillende leeftijden en niveaus. Kijk hieronder wat bij jou past.

De lessen vinden plaats op twee locaties in Leidsche Rijn.

Kijk voor alle tijden en locaties in het lesrooster

Kinderdans, voor kleuters van 4 t/m 6 jaar

Kinderen bewegen graag en hebben grote fantasie. Aan de hand van thema's wordt geleerd wat je allemaal kunt bewegen en hoe je dat kunt doen. Het is een speelse kennismaking met de grondbeginselen van ballet en moderne dans. Kinderdans 3 is geschikt voor de oudere kleuter. 

Het docententeam kan na de proefles aanraden een ander tijdstip te kiezen. Dit omdat de lessen zo veel mogelijk worden ingedeeld naar niveau en innerlijke belevingswereld, zodat iedere kleuter het aanbod krijgt dat hij nodig heeft. De oudere kinderen met ervaring kunnen tussentijds naar een hogere groep worden bevorderd (enkel na beoordeling van de docent). 

Klassiek ballet: 
6-18 jaar, verschillende leeftijdsgroepen

Het klassieke ballet, met name de Vaganova Stijl, heeft zich geleidelijk ontwikkeld tot een veelzijdige en verfijnde bewegingsvorm. Hierin staan schoonheid, evenwicht en harmonie centraal. Er wordt goed op je houding gelet terwijl je oefeningen leert aan de barre, in het midden en over de diagonaal. Minke en Anneroos geven aan de pure Vaganova stijl een moderne vertaalslag die aards en speels is. Ze maken je bewust van het gebruik van jouw lichtaam in ballet.

Spitzen 12-18 jaar

Het klassieke ballet is uiteraard bekend van het volledig op de puntjes van je tenen dansen. In deze lessen leer je stapsgewijs de spitzentechniek ontdekken en gebruiken.
Spitzenles is alleen te volgen in combinatie met ballet. Toelating alleen mogelijk na beoordeling van de doent op fysieke geschiktheid en voldoende technische vaardigheid.

Moderne dans
6-18 jaar, verschillende leeftijdsgroepen

Naast het opbouwen van een solide basistechniek in Europese moderne dans besteden we in de les veel aandacht aan het ontdekken van de fysieke mogelijkheden van het lichaam. Belangrijke principes zijn het gebruik van lichaamsgewicht, spanning en ontspanning, zwaartekracht en ademhaling. Er is veel aandacht voor muzikaliteit, dansante en dynamische kwaliteiten en een gevarieerd ruimtegebruik. Creativiteit en expressie spelen daarbij een belangrijke rol. 

Talentontwikkeling

Docent: Minke Elisa Brands of een gastdocent/choreograaf
Voor jong talent is begeleiding enorm belangrijk. Op uitnodiging van docenten krijgen sommige leerlingen de kans om extra te werken aan stamina, lenigheid, expressie en andere dansvaardigheden.

Ballet volwassenen
beginners, intermediate, gevorderden

In deze lessen staan schoonheid, evenwicht en harmonie centraal. Er wordt goed op je houding gelet terwijl je oefeningen leert aan de barre, in het midden en over de diagonaal. Er is extra aandacht voor anatomie en creatieve inleving. Of je nu nieuw bent met de techniek, het lang geleden is of je fanatiek wilt dansen: iedereen is welkom. Je wordt uitgedaagd je ballettechniek te verbreden, verdiepen en verfijnen.

Moderne dans volwassenen
beginners, intermediate

Naast het opbouwen van een solide basistechniek in Europese moderne dans wordt veel aandacht besteed aan het ontdekken van de fysieke mogelijkheden van het lichaam. Belangrijke principes zijn het gebruik van lichaamsgewicht, spanning en ontspanning, zwaartekracht en ademhaling. Er is veel aandacht voor muzikaliteit, dansante en dynamische kwaliteiten en een gevarieerd ruimtegebruik. Ook je eigen creativiteit wordt gestimuleerd.

  

  1. Vragen? Stuur een berichtje